Expandera din verksamhet

Online med en hemsida

Get a Website. Get Noticed

Hemsida har blivit grunden för marknadsföring och reklam. Statistiken säger att mer än 90% av företagen använder den för sin varumärkesreklam, försäljning etc. En hemsidas framgång eller misslyckande beror på dess design, innehållskvalitet och andra funktioner.

Det finns många anledningar att ha en bra hemsida. En hemsida gör det möjligt för en företagare att enkelt bygga upp sitt rykte online, vilket kan leda till fler besökare och fler kunder eftersom att man exponeras mer på nätet.

Om du är ny med allt detta eller om du inte är medveten om de tekniska aspekterna av en webbplats, oroa dig inte för att vi täcker dig. Läs vidare för att förstå vad du behöver för att starta en hemsida och allt som finns för att bygga och driva en framgångsrik hemsida.

Webbdesign, Hemsida, Webbplats - WeFixo 2

Hos Wefixo – Vi behärskar konsten att skapa en bra hemsida! 

"Live Your Dream"

Därför behöver du en bra hemsida

 • Att attrahera kunder Oavsett om du har varit ett etablerat företag eller precis har börjat kan din hemsida vara ett bra verktyg för att locka (och behålla) kunder. Placering och effektivitet på din webbplats är dock beroende av flera olika faktorer inklusive den bransch den befinner sig i. Men oavsett bransch kan din hemsida definitivt generera besökare och försäljningsledningar.
 • Att generera leads – En hemsida är det bästa stället att generera leads för ditt företag. Men inte varje webbplats kommer att generera dig leads. Allt beror på hur väl din hemsida är utformad och fungerar för att nå ut till den avsedda publiken.
 • Att bygga ditt varumärke Ditt varumärke är viktigt. Bra varumärke kan betyda skillnaden mellan att dina kunder hittar dig eller inte när de letar efter din typ av varor, tjänster eller information. Att skapa en hemsida kan tyckas vara slöseri med tid och pengar, men det är det inte. Din hemsida är en förlängning av ditt varumärke, och med rätt strategi kan det vara det viktiga steget du behöver för att uppnå professionell framgång.
 • Att bli hittad online Det finns mycket onlineinformation och dina besökare har många val när de checkar ut en produkt eller tjänst. För att få dem att ta sig tid att läsa vad du har att erbjuda måste du göra det tillgängligt med sökmotorer. Det betyder att skriva innehåll som kan hittas genom att använda vissa nyckelord och optimera för sökmotorer.
 • Att bygga trovärdighet och förtroende En bra hemsida kan vara skillnaden mellan att tas på allvar och seriös som ett företag eller inte. Bestäm vad du vill att din hemsida ska göra och välj sedan en plattform som ska uppnå det målet. WordPress är den mest populära och världsledande plattformen som används av de flesta framgångsrika företag.
 • Visa upp dina produkter eller tjänster Om du har en fysisk butik eller en online butik kan det vara bra att ha en bra hemsida som säljer. Du kan visa upp dina produkter eller tjänster och erbjuda dem till dina kunder.
 • Utöka dina potentiella kunder En bra hemsida är ett kraftfullt marknadsföringsverktyg. Genom att bygga en hemsida öppnar du dörrarna för nya möjligheter och dina tjänster och produkter kan locka nya potentiella kunder.
 • Förena allt ditt sociala medieinnehåll Sociala medier är ett utmärkt sätt att interagera med kunder. Att ha en bra hemsida hjälper till att förena allt ditt innehåll på en plattform. En bra webbplats med rätt mängd innehåll kan ge din publik värdefull information och främja starkare relationer med dina målkunder.
 • Större medvetenhet och erkännande hos klienten En hemsida är ett av de grundläggande verktygen i en organisations kommunikationsarsenal. Det är effektivt som ett bra sätt att leverera och förstärka företagets budskap, uppdragsbeskrivning och mål. En bra hemsida kan också fungera som ett ”telefonkort” för att låta potentiella kunder veta att de har kommit till rätt ställe.

Kontakta oss nu och låt oss få ditt företag att växa!

Webbdesign, Hemsida, Webbplats - WeFixo 1
Vad behöver du för att

Driva en hemsida?

Om du är helt ny på det här och vill skapa en helt egen hemsida, är det bäst att få till nyckelbegreppen. På det här sättet blir du inte förvirrad när du ser en teknisk term eller jargong. Här är några av de termer som vanligtvis förknippas med hemsidor:

 • Internet

  Internet är ett internationellt datornätverk som ansluter datorer runt om i världen. Miljontals människor använder den för att bläddra, skicka e-post, handla och göra mycket mer. 

  Internet är det världsomspännande systemet för sammankopplade datornätverk som använder standard protokollpaketet (TCP / IP) för att länka enheter över hela världen. Läkare, kockar, bönder, studenter, brandmän, myndigheter, företag … ja alla använder internet. 

  Men det som är mest fantastiskt med det är hur vi alla kan använda det för att komma i kontakt med människor och information från hela världen. Du kan söka efter allt du kan tänka dig med bara några få klick. Du kan kommunicera med vänner direkt – eller till och med se vad de ser.

 • World Wide Web (www)

  World wide web eller WWW är ett system av sammanlänkade datanätverk. Det är den del av internet som handlar om att hitta kodade datasidor och följa länkar till andra datasidor. Dess historia började 1989 när den utvecklades från det som var European Organization for Nuclear Research (CERN) europeiska forskar grupps projekt. 

  Den första webbplatsen publicerades den 6 augusti 1991 av Tim Berners-Lee på CERN i Genève, Schweiz. Då kunde bara några få datorer visa det. Numera kan nästan alla datorer visa hemsidor, och de har idag blivit centrum för vår kommunikation.

 • Hemsida

  En webbplats kan definieras på två sätt. För det första kan en webbplats beskrivas som en samling sammankopplade sidor som innehåller information eller tjänster på internet till förmån för en slutanvändare. För det andra kan det också definieras som en programvara som gör det möjligt för en organisation att skapa och hantera en databas för att lagra information om sina affärsprocesser, personal och kunder, både internt och externt. 

  Enkelt uttryckt är webbplatsen en samling relaterade webbsidor, inklusive multimediainnehåll, som vanligtvis identifieras med ett gemensamt domännamn och publiceras på minst en webbserver. Det finns dock många olika typer av webbplatser och definitionen kan variera mycket beroende på termens sammanhang. I de flesta fall idag är en webbplats synonymt med sökmotorer, online butiker eller bloggar.

 • URL

  En URL är en Uniform Resource Locator – vilket betyder att den kan läsas av både människor och datorer. En URL visar vanligtvis hur du hittar något på Internet. En webbadress är till exempel en URL. Det första som kommer efter https: // är domännamnet på din webbplats och detta berättar vilken webbplats du är på. 

  Med enkla ord är URL eller Universal Resource Locator bara ett fint ord för en länk eller webbadress. När du skriver in en webbplats i din webbläsare anger du dess webbadress och datorn vet att dirigera dig till den destinationen. Till exempel är vår URL https://www.wefixo.com/.

 • Domännamn

  Vad är ett domännamn? Ett domännamn är det unika namnet på din webbplats eller blogg som google.com, gmail.com, facebook.com, etc. Domännamnet har i huvudsak två element: 

  1. Webbplatsens namn 
  2. Domain Extension Ett domännamn är adressen till din webbplats som alla kan komma ihåg. 

  När vi registrerar ett domännamn för vårt företag innehåller det vårt företagsnamn eller namnet på den produkt eller tjänst vi erbjuder. Det är därför; det är viktigt att välja ett tilltalande domännamn för ditt företag. 

  Om du vill köpa en domän för ditt företag finns det olika registratorer världen över som säljer domänerna online med olika tillägg. Till exempel i wefixo.com är ”wefixo” webbplatsens namn och ”.com” är domäntillägget.

WeFixo - Blogg - Hemsida till fast pris 2
 • Domän Förlängning

  En domänförlängning (ibland ”domänsuffix” eller ”domänslut”) är en del av en webbadress som kommer efter den sista punkten i domännamnet. 

  En domänförlängning är suffixet på din webbplats som ”.com”, ”.se”, ”.net”, ”.org” eller ”.co.uk”. 

  Det finns många typer av domänförlängningar som: 

  Toppdomän – De är också kända som TLD och är mest populära (till exempel .com, .net, .org, .blog etc.) 

  Landskod toppdomän – De är kända som ccTLD-landsspecifika och kan användas om du bara riktar dig mot ett visst land. Till exempel: .us (USA), .se (Sverige), .ca (Kanada) etc. 

  Generisk toppdomän – De är också kända som gTLD och är mest populära (till exempel – .com, .se, .nu, .net, .org, .edu, .space, .shop, .io etc.) 

  Andra nivå domän – De är också kända som SLD och används för interna webbsidor (till exempel på www.wefixo.com är “.com” toppdomänen och “wefixo” är domänen på andra nivån. 

  Tredje nivå domän – För www.wefixo.com är “.com” toppdomänen (TDL), “wefixo” är den andra nivån (SLD) och “www” är den tredje nivån.

 • Domän Registrerare

  Om du vill bygga en hemsida finns det ett mycket viktigt steg du måste ta. Och det är att välja ett domännamn hos ett webbhotell på internet. Det är här en domänregistrator spelar in. Så vad är exakt en domänregistrator och hur fungerar det? 

  En domänregistrator är ett företag eller en webbplats som tillåter användare att registrera domännamn på Internet. Domännamnsregistratorn är den enda enheten som kan erbjuda, registrera och underhålla domännamn. En domänregistrator är ett företag eller en webbplats som ger användarna möjlighet att köpa, sälja och kontrollera domännamn.

 • Webbhotell

  En webbhotellstjänst är en typ av webbhotell som tillåter individer och organisationer att göra sin webbplats tillgänglig 24/7 via Internet. I lekmannens termer är webbhotell där en hemsidans filer finns samlade. 

  Den lagras digitalt på servrar över internet. En distinkt egenskap hos webbhotell plattformar är förmågan för användare att vara värd för flera domännamn på en plattform. 

  Populärt webbhotell för nybörjare är One, Loopia, Bluehost, Hostinger, Dreamhost etc. men om du letar efter bästa prestanda finns alternativ som One, Siteground, Cloudways, Wpengine, Kinsta etc.

 • Kontrolpanel

  Vad är en kontrollpanel? En kontrollpanel, även känd som ett gränssnitt eller en instrumentpanel, låter dig hantera alla aspekter av ditt webbhotell konto. Huvudområdet där du kan utföra ändringar kallas ”backend”. 

  En kontrollpanel (eller kort sagt webbhotell KP) är en central plats som ger enkel åtkomst till administrativa uppgifter och information. 

  Det är platsen där du kan hantera alla dina webbplatser, e-postadresser, faktureringsinformation, statistik och mycket mer på ett ställe! 

  Några av de mest populära kontrollpanelerna inkluderar cPanel, Plesk, hPanel, etc. Bortsett från dessa har vissa värdleverantörer sin egen anpassade panel.

 • DNS Värd

  En DNS-värd är en server som hanterar resurser för domännamn. Dessa kan innehålla e-postadress, webbadress och annan information som är associerad med ett namn. DNS-värden är också känd som namnservern eller domännamnsservern (DNS). Syftet med DNS-värden är beroende av att skapa en zonfil som innehåller all din domäns information. 

  En DNS-värd är helt enkelt en IP-adress. Till exempel finns det miljontals webbplatser som är värd över hela världen. Varje webbplats har ett tilldelat nummer för sitt domännamn. det här är vad vi kallar en DNS-värd. DNS-värden kan antingen vara den faktiska IP-adressen som är värd för webbplatsen eller så kan det vara en adress som omdirigerar dig till en annan webbplats.

 • Servers

  En server på en webbplats är som en hjärna som kontrollerar och behandlar all information på en webbplats. Om du köper en hanterad hosting behöver du inte hantera servern. 

  Bra webbhotell har värdservrar som är flexibla och pålitliga. De ger utmärkt service för din webbplats, vilket hjälper dig att minska belastningen på hårddisken, inte ger dig några problem med webbplatsens tillförlitlighet eller stilleståndstid och kommer att vara en snabb installation.

 • Epost

  E-post är ett protokoll för att skicka meddelanden över Internet. Ett e-postmeddelande kan endast vara text eller det kan innehålla text med formatering och bilagor E-post används för snabb och enkel kommunikation. 

  E-post erbjuder ett stort utbud av tillgänglig information globalt. Det finns många onlineservrar som erbjuder e-posttjänster som är gratis för alla. Det är ett av de vanligaste kommunikationsmedlen via internet. 

  E-postens popularitet är fortfarande högre än någon annan kommunikation och det är fortfarande det bästa verktyget för affärskommunikation och konvertering.

Tips på hur du effektivt

Bygger din hemsida

Är du redo att få ditt företag att vara online? 

Webbdesign, Hemsida, Webbplats - WeFixo 3

På hela denna hemsida finns det en enda sak som förenar allt - Dess design. Hur du utformar din hemsida talar mycket om hur du kommer att behandla dina kunder. Designen måste väcka känslor och presentera så mycket information som möjligt för att övertyga besökare att bli kunder.

Användningen av relevanta sökord på webbplatsen är det grundläggande som bör övervägas för att få en bra position i sökmotorerna. Nyckelord används på webbplatser för relaterade sidor och gör det möjligt för sökmotorn att avgöra vilka sidor som är relaterade till en användarfråga. Antag till exempel att om någon användare söker efter "Samsung-smartphone" så räknar sökmotorn antalet sidantal som är mer relevanta för den, till exempel "köp Samsung-smartphone", "ny Samsung-smartphone", "Samsung-smarttelefonpris" och så vidare ...

Vid första anblicken kanske det inte verkar viktigt att introducera buntade produkter på din webbplats. Ibland är allt du behöver dock ett enkelt sätt att presentera ditt innehåll för att nå en större publik och öka försäljningen. Det bästa sättet vi har funnit att göra är att använda buntar på din hemsida.

Du har hört det tidigare: ”Det första intrycket är det sista intrycket”. Och det kan vara särskilt sant när det gäller din hemsida. Ett bra första intryck kan få besökaren att avgöra om de vill fortsätta titta på din webbplats eller gå vidare. Nyckeln med att gå locka en läsares intresse handlar om två saker: din rubrik och din design. Så var särskilt uppmärksam på dina målsidor och startsida.

Att gå till en webbplats som är för svår eller irriterande att använda leder till att människor går bort från din webbplats. En bra användarupplevelse är nyckeln till att öka antalet personer som tar nästa steg och t.ex delar ditt innehåll med andra.

Mobiltrafik har överträffat PC-trafik globalt. Det betyder idag att fler föredrar att använda mobilen för att surfa på internet jämfört med datorer. Så om din webbplats inte är kompatibel med mobilanvändning kan den omedelbart driva bort människor. Det är därför det är mycket viktigt att optimera din webbplats för mobil.

Fråga dig själv: "Varför behöver du en bra hemsida?". Om svaret är att sälja eller marknadsföra din produkt och tjänster. Behöver du använda tydliga uppmaningar till handling. Detta gör en hemsida enklare att använda, hjälper omvandlingar och håller besökarna engagerade. Det räcker inte att bara ha en hemsida med en bra design. Du måste också få ut det mesta och då kan även copywriting vara en bra komplement (Mer om copywriting kan du läsa HÄR).

Sökmotorer övervakar hur bra hemsidor rankar efter viktiga sökfraser. Om din hemsida inte rankas bra efter villkoren relaterade till de produkter du säljer, kommer du inte att kunna fånga så många potentiella kunder som möjligt. Dessa dagar är det mer sannolikt att människor besöker webbplatser som rankas högre på sökmotorerna. Så om du vill sticka ut från mängden och få fler besökare måste du hitta sätt att marknadsföra ditt företag på webben. Det innebär att marknadsföra dina produkter och tjänster på webbplatser som är väldesignade och optimerade för sökmotorer.

Prisvärd, pålitlig och effektiv!

Slutsats

På Wefixo hjälper vi dig att utforma din dröm hemsida till fast pris online med hjälp av professionella webbdesigners i toppklass som alla har praktisk erfarenhet av att leverera högkvalitativa resultat.